Vastuullisuus ympäristöstä on tärkeä osa ideologiaamme. Alla olevassa listauksessa selviää mm. pääperiaatteet toiminnastamme, tiedot käyttämistämme materiaaleista sekä tulevaisuuden tavoitteet, kuinka kehitymme paremmiksi.
MATERIAALIT
SILKKIKANGAS
Käyttämämme silkki tulee saksalaisen tukkurin kautta Kiinasta.
Kuten kaikkien kuitujen viljely, vaikuttaa silkinkin viljely ympäristöön: verrattuna saatavaan silkin määrään silkin tuotanto vaatii isoja alueita, viljely on hyvin työvoimavaltaista ja pitkä kuljetusmatka Kiinasta aiheuttaa päästöjä.
Kuitenkin pääsääntöisesti silkin viljelyyn tarvittava lannoitteiden ja torjunta-aineiden sekä kuidun prosessoinnissa käytettävä kemikaalien määrä on pienempi verrattuna puuvillaan. Silkki myös on luonnontuotteena täysin maatuva kuitu.
Tavoitteena on siirtyä luomusilkin käyttöön. Siihen saakka sitoudumme lahjoittamaan ympäristönsuojeluun 0,05 € jokaisesta myydystä silkkituotteesta. 1.7.-31.12.2019 myydyistä silkkituotteista saadulla tuotolla ostimme Luonnonperintösäätiöltä palan aarniometsää Urjalasta.
METALLISOSAT
Hopeiset korunosat valmistetaan työhuoneellamme Vallilassa. Teräs- ja metalliosat tulevat pääasiassa Kiinasta ja ne ostetaan suomalaisilta tukkureilta.
PUUOSAT
Tuotteiden puuosat ovat suomalaista puuta ja ne ovat Suomessa alihankkijoidemme valmistamia. Poikkeuksena ovat osa palapelikoruista, joiden puuosat ovat kierrätettyjä vanhoista palapeleistä.
PAHVIOSAT
Koruissa käytetyt pahviosat ovat suomalaista uusiopahvia tai kierrätettyjä (mm. roikkuvat palapelikorvakorut).
PAKKAUKSET
Kaikki tuotepakkaukset ovat pahvia. Postituksessa käytetään pääasiassa työhuonetalon pahvinkeräyksestä haettuja pahvilaatikoita. Mikäli saaamasi tuotteen mukana on kuplamuovia tai muita muovikääreitä, ne ovat kierrätettyjä ja tulleet meille jonkun muun tuotteen mukana. Messuilla tai myyjäisissä saatat saada tuotteesi pakattuna sellofaanipussiin, joka on myös tullut meille muiden tuotteiden pakkauksissa.

TYÖMENETELMÄT
SUUNNITTELU
Kaikki tuotteet suunnitellaan Suomessa ja suunnittelun perustava lähtökohta on tehdä laadukkaista materiaaleista ajattomia tuotteita, joita voi korjata ja käyttää pitkään.
VÄRJÄYS
Silkkituotteet värjäämme omalla työhuoneella käyttäen reaktiivivärejä, paitsi luonnonvalkoisen värin värjäämme teellä. Silkillä on erittäin hyvä kyky ottaa vastaan väriäineita. Verrattuna esimerkiksi puuvillan värjäykseen, saadaan samalla kemikaali- ja värimäärällä huomattavasti voimakkaampia sävyjä. Värjäyksestä syntyviä ympäristöhaittoja pyrimme vähentämään huolellisella värjäyskemikaalien ja värien mittauksella, värjäämällä kerrallaan täysiä kattilallisia tai koneellisia sekä värjäämällä vain valmiiksi ommeltuja tuotteita, jolloin yhtään väriainetta ei mene ylijäämäpalpoihin.
KAAVOITUS JA OMPELU
Kaikki vaatteemme ja asusteemme kaavoitetaan zero waste pattern cutting -menetelmällä, joka tarkoittaa sitä, että koko kangaspakka käytetään hyödyksi eikä siitä jää yhtään ylijäämäpalaa. Ompelutyö tehdään Suomessa.

MUUT TYÖMENETELMÄT
Muut työmenetelmät, kuten korujen kokoaminen, tapahtuu työtiloissamme Helsingin Vallilassa. Käytössä on pientyökaluja, kuten kuviosaha, pihtejä, ym. Tuotteiden maalauksessa käytetään pääasiassa akryylivärejä ja viimeistelyssä pienessä määrin liuotinohenteisia lakkoja. Mahdolliset maalin- ja lakanloput toimitetaan asianmukaisesti ongelmajätekeräykseen.
MUU TOIMINTA
TOIMISTO JA TOIMITILAT
Kirjanpitomme on sähköinen, yritämme välttää turhaa tulostamista ja käytämme huolellisesti hyväksemme kerran tulostettujen paperien toiset puolet omiin muistiinpanoihin, luonnoksiin jne. Huolehdimme siitä, ettei sähkölaitteita pidetä turhaan päällä. Valitettavasti emme voi suoraan vaikuttaa käyttämäämme sähköön, sillä sähkösopimukset tekee vuokranantajamme. Lämmitysjärjestelmänä on kaukolämpö. Jaamme työtilamme toisen tekstiilialan yrittäjän kanssa ja käytössämme on yhteisiä laitteita.
LIIKKUMINEN
Päivittäiseen liikkumiseen ja vaikkapa tavaroiden toimittamiseen Postiin Helsingin sisällä käytämme julkista liikennettä, polkupyörää tai omia jalkoja. Harvat raskaiden tavaroiden kuljetukset muutamia kertoja vuodessa hoituvat yksityisautolla tai taksilla.

JÄTTEET
Lajittelemme toiminnassamme syntyvät jätteet paperiin, pahviin, muoviin ja lasiin ja toimitamme HSY:n keräyspisteisiin. Tavoitteenamme on kierrättää mahdollisimman hyvin toiminnastamme syntyvä jäte (ks. esim. pakkaukset).
TUOTTEEN ELINKAAREN LOPUSSA
KORJAUS JA TAKUU
Mikäli ostamasi tuote rikkoutuu, olethan meihin yhteydessä. Mikäli kyseessä on selkeä valmistusvirhe, korjaamme sen tai mikäli korjaus ei onnistu, toimitamme sinulle uuden tuotteen. Korjaamme myös mielellämme vanhoja ja käytettyjä tuotteitamme, joiden rikkoontuminen johtuu kovasta käytöstä. Tällaisesta korjauksesta perimme pienen palkkion. Annamme myös mielellämme käyttö- ja hoito-ohjeita, jotka pidentävät tuotteidemme ikää.
TUOTTEEEN ELINKAAREN LOPUSSA
Paraskaan tuote ei ole ikuinen, vaan jossain vaiheessa eteen tulee tuotteen hävittäminen tai uusiokäyttö. Tästä listauksesta näet, kuinka hävität oikein vanhat tuotteesi tai annat niille uuden elämän.
- Pahvipakkaukset → Pahvinkeräys
- Rintakorujen, nappikorvisten ja avaimenperien ym. metallisosat → irrota pois tuotteesta ja laita metallinkeräykseeen tai käytä uudelleen jossain toisessa tuotteessa.
- Riippuvien korvakorujen koukut ja renkaat ovat 925 hopeaa → Käytä uudelleen muissa koruissa, myy tai lahjoita paikalliselle hopea-/kultasepälle uudelleenkäyttöön tai sulatettavaksi uusiin koruihin.
- Korujen pahvi- ja puuosat → Sekajäte. Pinnoituksessa käytetyn maalin tai lakan takia niitä ei voi polttaa tai laittaa pahvinkeräykseen.
- Silkki → Sekajäte tai tekstiilijäte, mikäli paikkakunnallasi kerätään sellaista. Silkkituotteet voit myös leikata paloiksi ja käyttää tilkkuja ”kestovanulappuina” esimerkiksi kasvonpuhdistuksessa. Nämä kestovanulaput voit pestä pesukoneessa pesupussissa. Vanhasta rispaantuneesta silkkihihasta saat erittäin hyvän neulatyynyn, kun väännät sen palloksi rullalle.

TAVOITTEET TULEVAISUUDESSA
- Olla tarkemmin selvillä käyttämiemme materiaalien ja raaka-aineiden tuotannosta, valmistuksesta ja tehdä entistä vastuullisempia valintoja materiaalihankinnoissa.
- Siirtyä käyttämään luomusilkkiä.
- Siirtyä akryyliväreistä luonnonmukaisempiin vaihtoehtoihin.
- Lisätä kierrätysmateriaalien osuutta tuotteissamme.