Tekstiilien ja vaatteiden värjäyspalvelu

Teemme tekstiilien ja vaatteiden uudelleenvärjäystä tilaustyönä. Värjäyspalvelu voi uudistaa vanhan haalistuneen värisävyn taas kirkkaaksi, piilottaa vaatteeseen tulleita tahroja, muuttaa vanhaa sävyä tai vaihtaa tietyissä tapauksissa kokonaaan vaatteen väriä. Värjäyksen tarkoituksena on yleensä pidentää vaatteen elinkaarta.

HUOM! Värjäyspalvelu on osittaisella kesätauolla juhannuksesta elokuun alkuun ja tänä aikana on vain muutamia värjäysaikoja vapaana.

Hinta

Tekstiilien ja vaatteiden värjäyspalvelun lähtöhinta on 55€ (sis. Alv. 24%). Tämä sisältää väriaineet max 400g:lle samalla värillä ja värjäyskerralla värjättäväksi tuoduille tekstiileille tai vaatteille. Mahdolliset postikulut lisätään hintaan. Ennen värjäyksen aloittamista saat aina sitovan hintatarjouksen. Lähtöhintaa nostavat seuraavat tekijät:

  • Mahdolliset muut värjäyksen vaatimat ennakkotyöt, kuten vetoketjujen tai nappien poistot sekä muut pienet korjaustyöt.
  • 400g ylittävän kangasmäärän värjäykset +2€ alkavaa 100g kohden.
  • Liukuvärjäykset tai maalaukset hinnoitellaan tapauskohtaisesti.

Esimerkkejä värjätyistä vaatteista ja tekstiileistä

Juustoliike Lentävän Lehmän työesiliinat värjättiin takaisin juustonkeltaisiksi. Lisäksi essuissa näkyvä haalistunut printti korvattiin värjäyksen jälkeen brodeerauksella. Kuvassa keskellä värikartta ja tavoitteena ollut keltainen väri.

Asiakas halusi luonnonvalkoisen silkkiasun sävytettävän kenkien mukaan vaaleanvihreäksi. Varsinainen värimuutos oli pieni, mutta merkittävä.

Mitkä materiaalit sopivat värjättäviksi ja mitä voi värjätä?

Värjättävän vaatteen tai tekstiilin tulisi olla luonnonmateriaalia (esim. pellavaa, villaa, silkkiä, puuvillaa) tai muuntokuitua (esim viskoosi, modaali). Mikäli tekstiilissä on luonnon- tai muuntokuitujen lisäksi pieniä määriä tekokuitua, värjäys on mahdollista, mutta on huomioitava ettei väri välttämättä tartu tekokuituun ja värjäystulos on joko ennakoitua vaaleampi tai kirjava.

Täysin luonnonkuituisessa vaatteessa yleensä ompeleet ja vetoketjut ovat tekokuitua, joihin väri ei tartu. Tämä on huomioitava värjäyksessä ja värisuunnittelussa. Jos vetoketju vaihdettaan toisen väriseksi, vanha ketju kannattaa ratkoa pois ennen värjäystä. Jos vaaleassa vaatteessa on näkyvissä paljon tekokuitulangalla tehtyjä tikkauksia, yleensä vaate kannattaa värjätä vain hieman tummemmaksi, jolloin tikkaukset eivät erotu selkeästi. Toki tikkausten näkyminen voi olla myös haluttu lopputulos ja tehokeino (esim. valkoiset tikkaukset mustassa vaatteessa).

Mikäli vesipesu on kielletty vaatteen tai tekstiilin pesuohjeessa, värjääminen ei todennäköisesti onnistu. Tässäkin tapauksessa voit kuitenkin pyytää konsultaatiota ja arviota värjäyksestä.

Arvio värjäyksen onnistumisesta

Jotkut kuituyhdistelmät ovat hankalia värjätä tai tiettyjen värien onnistuminen on epävarmaa. Myös täsmällisen ja tarkan värisävyn saavuttaminen saattaa olla hankalaa, sillä värjäystulokseen vaikuttaa mm. kankaan pohjaväri, kuitusisältö, tekstiilin kuluminen eri paikoista eri tavoilla ja kankaan mahdolliset aiemmat käsittelyt. Samassakin väripadassa kaksi erilaista kangasta saattaa värjäytyä erisävyisiksi.

Hintatarjouksen lisäksi saat aina ennakkoon rehellisen ja suoran arvion värjäyksen onnistumismahdollisuudesta. Arvion jälkeen lopullinen vastuu siirtyy tilaajalle; mikäli asiakas hyväksyy värjäykseen liittyvät riskit ja tekee tilauksen, Tmi Kati-Riina ei ole vastuussa mikäli lopputulos ei ole etukäteen suunnitellun mukainen.

Tekstiilien pesu ennen värjäystä

Värjättäviksi tuotavien vaatteiden ja tekstiilien tulee olla ehdottomasti pestyjä ja puhtaita. Esimerkiksi kankaassa olevat rasvatahrat tai lika saattavat estää värin tarttumisen tasaisesti ja lopputulos on kirjava.

Värjäyksessä käytettävät värit

Värjäyksessä käytetään korkealaatuisia ja hyvät pesun- ja hankauksenkeston omaavia reaktiivivärejä. Voit siis värjäyksen jälkeen pestä vaatettasi sen normaalin pesuohjeen mukaan. Huomioithan kuitenkin, että mikäli vaatteessasi ollut vanha väri on ollut pesuissa irtoavaa, vanha väri todennäköisesti irtoaa myös uuden värin alta pois, jolloin värisävy muuttuu ajan myötä ja vaate saattaa värjätä pesuissa myös muita samanaikaisesti pestäviä vaatteita.

Vaatteiden ja tekstiilien toimitus ja maksu

Ole aina ennen vaatteiden toimittamista ennakkoon yhteydessä (info(at)kati-riina.fi tai puh. 040 5514987). Hintatarjouksen ja värjäystuloksen arvioinnin tekemistä auttavat kuvat värjättävästä vaatteesta, sanallinen tai kuvallinen tieto halutusta väristä, vaatteen kuitusisältö, pesuohjeet ja muut värjäykseen vaikuttavat yksityiskohdat, kuten vetoketjut, tieto vaatteessa olevista somisteista tai korjaustarpeista.

Vaatteet voi joko tuoda ennakkoon sovittuna ajankohtana tai lähettää postitse työhuoneelleni Helsingin Vallilaan, tai vaatteet voi myös jättää nimelläni PRO Kädentaitajat ry:n myymälään Soma Shopiin kauppakeskus Forumiin Helsingissä. Valmiit värjätyt vaatteet maksetaan noudettaessa (työhuone ainoastaan pankkikortti, Soma Shop käteinen tai pankkikortti). Postitse palautettavat tuotteet tulee maksaa ennakkomaksuna tilisiirrolla tai maksulinkillä.

Työhuone: Nilsiänkatu 10-14 A, 00510 Helsinki

Soma Shop, Kukontori Kauppakeskus Forum, Yrjönkatu 29, 00100 Helsinki

Pyydä lisätietoja tekstiilien ja vaatteiden värjäyspalvelusta puhelimitse (p. 040 5514987) tai alla olevalla lomakkeella. Kerro viestissä värjättävä tuote, mikä on tuotteen nykyinen ja toivottu väri sekä mitä materiaalia tuote on (myös mahdollisen vuorin materiaali).